Aktuellt

Nexus Group väljer Implema och Microsoft Dynamics 365 för sin fortsatta expansion

Svenskägda Nexus Group är ett innovativt och snabbväxande produktbolag som utvecklar identitets- och säkerhetslösningar för fysisk och digital access. För att effektivisera, konsolidera och automatisera sina affärsprocesser på en snabbt växande marknad väljer Nexus Group att, tillsammans med Implema, implementera Microsoft Dynamics 365.

Bild: Anders Berg Nexus och Martin Kåver Implema

Nexus Group har 300 anställda på 17 kontor i Europa, USA och Indien samt ett globalt partnernätverk. Företaget verkar i en bransch med stor marknadspotential och som utvecklas fort.

Nexus Group har en global organisation där affärsprocesserna i dagsläget består av flera olika system och en hel del manuella processer.

Anders Berg, CFO på Nexus Group berättar:

– Vi är ett snabbväxande företag. För att kunna expandera med lönsamhet behöver vi ett harmoniserat och skalbart affärssystem som stöttar digitalisering, automatisering och datadrivna beslut. Med nya affärssystemet Microsoft Dynamics 365 kommer vi ersätta åsikter och gissningar med fakta så att vi kan fatta mer välgrundade beslut. Alla våra egna molntjänster bygger på Azure-teknik så Microsoft känns som ett logiskt val för oss.

Nexus har valt Microsoft-partnern Implema för implementeringen av Microsoft Dynamics 365.

Implema är specialister på snabba och kostnadseffektiva implementationer med 20 års erfarenhet av affärskritiska projekt. Den egna projektmodellen – Implema Way – innebär att tiden från projektstart till driftsättning hålls så kort som möjligt. 

– Vi valde Implema som partner då de har bra referenser och ”track record” när det gäller snabba och effektiva implementationer av affärssystem. Tidplanen är mycket ambitiös, säger Anders Berg. Projektet började i mars och vi beräknar vara klara i oktober 2018.

 – Vi på Implema är naturligtvis mycket glada över att få förtroendet att jobba tillsammans med Nexus med att implementera deras nya affärsprocesser från Microsoft, säger Martin Kåver Business Area Manager Microsoft Dynamics Implema. Vi ser fram emot ett långsiktigt och lönsamt samarbete.  

Om Implema

Implema är Sveriges ledande specialist på att snabbt implementera affärsstödslösningar baserat på marknadens ledande affärssystem: SAP och Microsoft Dynamics. 

Med 20 års erfarenhet av affärskritiska projekt guidar Implema svenska och internationella företag till effektiva och hållbara affärsprocesser och den snabbaste vägen till framtidens affärssystem

Implema har huvudkontor i Stockholm med lokala kontor i Göteborg, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Karlstad, Västerås, Sundsvall, Umeå samt eget driftscenter i Örebro. 

Företaget, som grundades 1998, omsätter 200 miljoner kronor och har 120 medarbetare. Implema ägs fortfarande av de fyra grundarna som allihop är aktiva på heltid i bolaget. 

Om Nexus Group

Svenskägda Nexus Group är ett innovativt och snabbt växande produktbolag som utvecklar identitets- och säkerhetslösningar för fysisk och digital access. 

Företagets flaggskeppslösning innehåller allt du behöver för att utfärda, administrera och använda Smarta ID:n som gör det möjligt för dina användare att identifiera sig visuellt, logga in, öppna dörrar, skriva under, betala, och göra säkra utskrifter (follow-me printing). Säkerhetslösningar för sakernas internet (internet of things, IoT) är också en viktig del av Nexus produktportfölj. 

Företaget har möjliggjort tillförlitliga identiteter för människor och saker sedan 1984, och tekniken är i dag betrodd av ett stort antal organisationer, främst inom offentlig sektor, försvar, industri, sjukvård, utbildning, telekom, energi samt finans & e-handel.

 Nexus har 300 medarbetare på 17 kontor i Europa, Indien och USA, samt ett globalt partnernätverk.

nexusgroup.com/sv/

Robert Grahn,
Sales Director Microsoft Dynamics

Vill du veta mer om hur Microsoft Dynamics 365 kan framtidssäkra din affär?

Välkommen att kontakta mig!
Dela med dig

Relaterat innehåll