Bktn7xow0ystehi8aykf

Rekordsnabb implementering av affärssystem hos snabbväxande svenskt läkemedelsföretag ger nya möjligheter till affärsanalys i realtid och accelererar global tillväxt.

Moberg Pharma är ett snabbt växande svenskt läkemedelsföretag som kommersialiserar egenutvecklade, förvärvade och licensierade produkter på den globala marknaden. Nuvarande produkter är receptfria och säljs i egen regi i USA samt via distributörer i fler än 30 länder.
För att framtidssäkra snabb och lönsam global tillväxt har Moberg Pharma valt att uppgradera sitt tidigare affärssystem SAP ERP till SAP S/4HANA. Implementationen genomfördes rekordsnabbt av Implema, på under tio veckor, med hjälp av företagets metodik Implema Way. Projektet kom även i mål under budget, när systemet gick live i slutet av 2018. Implema hanterar också driften från företagets driftcenter i Örebro.

Uppgraderingen av systemet ger bland annat Moberg Pharma ny avancerad funktionalitet för affärsanalys genom SAP Analytics Cloud. Med hjälp av den kraftfulla SAP HANA-databasen kan stora datamängder analyseras live direkt mot affärssystemet, vilket gör det möjligt att snabbt skapa prognoser och göra annan kritisk affärsanalys i realtid.

– Med SAP S/4HANA är vi trygga med att vi har en framtidssäker digital plattform som vi kan fortsätta växa med och där vi snabbt kan analysera våra marknaders behov och förändringar i realtid. Vi är mycket nöjda med att Implema kunde införa ett avancerat affärssystem från SAP så snabbt och under budget, säger Mark Beveridge, Vice President Finance på Moberg Pharma.

– Vi är både stolta och nöjda över att stödja Moberg Pharma på deras globala tillväxtresa. Vi ser att många SAP-kunder idag står inför en uppgradering till SAP S/4HANA och det känns bra att kunna visa att detta steg går att ta på ett snabbt och tryggt sätt. Vi ser också projektet som en bekräftelse på att Implemas kompetens och metodik passar väl inom Life Science, som är en av de branschvertikaler som växer snabbast hos oss, säger Jörgen Aronsson, VD på Implema.

Implema är SAP:s ledande implementationspartner i Sverige och har fyra år i rad fått utmärkelsen SAP Business Partner of the Year. De flesta av Implemas kunder är idag medelstora till stora svenska företag med internationell verksamhet och bolag i flera länder.Mer information
Mark Beveridge, Vice President Finance, Moberg Pharma
e-mail: mark.beveridge@mobergpharma.se

Jörgen Aronsson, VD, Implema
e-mail: jorgen.aronsson@implema.se
phone: +46 (0) 70 644 84 18

Om Moberg Pharma
Moberg Pharma är ett snabbt växande svenskt läkemedelsföretag som kommersialiserar egenutvecklade, förvärvade och licensierade produkter på den globala marknaden. Bolaget har sitt ursprung inom behandlingar av hudsjukdomar, men breddar sig mot fler områden. Nuvarande produkter är receptfria och säljs i egen regi i USA samt via distributörer i fler än 30 länder.
www.mobergpharma.se

Om Implema
Implema är Sveriges ledande specialist på att snabbt implementera affärsstödslösningar baserat på marknadens ledande affärssystem: SAP och Microsoft Dynamics. Med 20 års erfarenhet av affärskritiska projekt guidar Implema svenska och internationella företag till effektiva och hållbara affärsprocesser och den snabbaste vägen till framtidens affärssystem. Implema har huvudkontor i Stockholm med lokala kontor i Göteborg, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Karlstad, Västerås, Sundsvall, Umeå samt eget driftscenter i Örebro. Företaget, som grundades 1998, omsätter 200 miljoner kronor och har 120 medarbetare. Implema ägs fortfarande av de fyra grundarna som allihop är aktiva på heltid i bolaget.
www.implema.se

Uppdaterad: 23 maj. 2019 14:04
Jörgen Aronsson, Tf Sales Director

Vill du veta mer om uppgradering till S/4HANA?

Kontakta mig!

Cinbcmmqtq8npqyxdagf