Odg6mpd3d2k9ub4oykin

Implema startar i augusti ännu ett traineeprogram för att utbilda nio unga medarbetare till affärssystemkonsulter.

– Att jobba som affärssystemkonsult och hjälpa företag att bli mer konkurrenskraftiga är ett av de mest intressanta yrken man kan ha, säger Implemas VD Jörgen Aronsson. Men det är fortsatt stor brist på riktigt duktiga konsulter på marknaden. Därför väljer vi ännu en gång att rekrytera unga civilingenjörer, systemvetare och civilekonomer som vi utbildar själva genom vårt egna framgångsrika traineeprogram.

Traineeprogrammet som startar i augusti blir Implemas sjätte. Det första genomfördes redan 2004. Idag är cirka en tredjedel av Implemas medarbetare tidigare trainees.

Implemas traineeprogram omfattar de tre ledande affärssystemen SAP, IFS och Microsoft Dynamics AX samt Business Intelligence.

Det händer mycket spännande på marknaden just nu med ny teknik och mycket fokus på digitalisering.

– Det är det största teknikskiftet vi har upplevt och det är bra att vi får in fler unga konsulter som på ett naturligt sätt kan ta till sig och förstå den nya tekniken och vad den ska användas till, säger Aronsson. Vi är riktigt nöjda med de rekryteringar vi har gjort och ser fram emot augusti när vi kör igång traineeprogrammet.

Uppdaterad: 05 feb. 2018 22:24