Y541xdzyao5pqdx6nvps

Bona AB blir först i Sverige att uppgradera sitt affärssystem till nya generationen SAP S/4HANA. Projektet startar omgående och genomförs tillsammans med partnern Implema. Driftsstarten är planerad till början av nästa år.

press release 26 augusti 2015

Bona AB är ett familjeägt företag som är marknadsledande inom lacker och ytbehandling av trägolv. Huvudkontoret finns i Malmö och genom dotterbolag och återförsäljare är Bona närvarande i nästan 100 länder. 

Bona valde Implema för implementering av SAP R3 år 2010. Implema har de senaste fem åren varit en aktiv partner i att utveckla Bonas affärssystemstöd och processer.

– Vi är väldigt stolta över att Bona ger oss fortsatt förtroende som partner i det strategiska arbetet att uppgradera till nästa generationens plattform, säger Niklas Lindefelt, produktchef S/4HANA på Implema.

Med SAP S/4HANA kommer ett nytt användargränssnitt. Den största nyheten är dock minnesdatabasen HANA med drastiskt ökad prestanda och möjlighet till realtidsbearbetning från mängder av mobila plattformar. 

- Då SAP plattformen är viktig för Bona-gruppens affärsprocesser är det viktigt för oss att tidigt kunna framtidssäkra våra SAP-lösningar, säger Tomas Malmqvist Group IT Manager Bona.

Projektet startar omgående med go-live beräknad till början av 2016.

– Bona är ett mycket intressant företag i en spännande expansionsfas. När projektet är genomfört kommer Bona att få tillgång till hela SAPs nya innovationsplattform S/4HANA, avslutar Lindefelt.

I samband med uppgraderingen förlänger Bona sitt drifts- och supportavtal med Implema fram till 2019.

Implema kan erbjuda SAP S/4HANA som managed cloud (drift hos Implema) eller som on premises (installerat hos kund). 

För mer information, vänligen kontakta:

Niklas Lindefelt, Produktchef S4 Hana, Implema AB
e-post: niklas.lindefelt@implema.se
tel: + 46 70 644 84 07

Tomas Malmqvist, Corporate IT Manager, Bona AB
e-post: tomas.malmqvist@bona.com
tel: + 46 73 655 75 91


Uppdaterad: 07 mar. 2018 14:24