Nytt SAP-system blev succérecept för livsmedelsproducenten Semper.

Affärssystem
SAP Business All-in-One
Bransch
Livsmedel

Semper värnar om naturligt god mat utan konstiga tillsatser och är ledande i Norden inom kategorierna barnmat och glutenfritt. Med Implemas hjälp sjösatte man sitt nya affärssystem på osannolikt kort tid tack vare ett recept byggt på branschanpassade, förkonfigurerade standardlösningar.

SEMPERS BEHOV. Semper stod inför vägvalet att uppgradera sitt 15 år gamla affärssystem eller investera i en ny plattform för framtiden. Man bestämde sig för det sistnämnda och efter en öppen upphandling med hård konkurrens valde man att satsa på nytt SAP-system med Implema som partner.

IMPLEMAS LÖSNING.  Med Implema Food Provider, en certifierad SAP Business All-in-One-lösning för mellanstora företag, fick Semper en gemensam teknisk plattform som sedan gick live efter bara 17 veckor. Implema införde SAP i hela organisationen - totalt nästan 300 anställda fördelade på huvudkontoret i Sundbyberg och produktionsanläggningarna i Sverige och Finland.

RESULTATET. Semper strävar alltid efter att utvecklas och förbättras, och med sitt nya SAP-system har företaget lagt grunden till fortsatt stark tillväxt. Den extremt korta implementeringen, bara 17 veckor, innebar att organisationen inte behövde tappa tempo. 

"Jag trodde inte på det, det lät för bra. Sedan såg vi att mycket i SAP-lösningen redan var förkonfigurerat vilket underlättade. Implema Food Provider är en bra branschlösning som passar vår slimmade organisation, begränsade resurser och starka tillväxt", säger Anders Wickbom, IT-chef på Semper.