ÅRETS TEMA

Den lyckade digitaliseringsresan – från potential till effekt

Implema Inspire 2019 är den givna mötesplatsen för beslutsfattare och nyckelpersoner med fokus på digitalisering

Här kan du ta del av framgångsrika digitaliseringsprojekt, lyssna till inspirerande talare och få nyttiga expertråd, samtidigt som du nätverkar med branschkollegor och leverantörer på Scandic Continental i Stockholm. Bakom eventet står Implema, Sveriges ledande leverantör av effektiva affärssystemlösningar baserade på SAP och Microsoft Dynamics.

Vi ser fram emot att, tillsammans med våra kunder, samarbetspartners och medarbetare diskutera framtidsspaningar, lösningar och erfarenheter under ett inspirerande evenemang.

Varmt välkommen till årets affärssystemevent: Implema Inspire 2019! 

Jörgen Aronsson
Medgrundare & VD, Implema


Anmäl dig här!
Urjmjwzdjiv13wv8lmxa
HÖJDPUNKTER

Fullmatad agenda

Eventet har en fullmatad agenda, där inspiration, expertis och framtidsspaning levereras av ledande föreläsare.

I en paneldebatt får vi ta del av framtidsspaningar från ledande beslutsfattare på Microsoft, SAP och HPE.

Klas Eklund, Senior Economist på Mannheimer Swartling och författare, ger ett inspirerande helikopterperspektiv på den svenska och globala ekonomins utveckling.

ANDRA HÖJDPUNKTER

Mark Beveridge, Vice President Finance på Moberg Pharma, berättar om bakgrunden till uppgraderingen till SAP S/4HANA och hur man arbetar för att få ut maximal effekt av lösningen.

Ta del av Klarnas globala digitaliseringsresa där affärssystemet spelar en avgörande roll.

Machine Learning med Microsoft Analytics: Ta del av hur tjänsterna i Microsoft Azure kan stödja Machine Learning och hur du visualiserar resultaten på ett kraftfullt sätt med Power BI.

Digitalisering och automatisering av fakturahantering i praktiken: kundcase med Esbe, Medius och Implema.

Ni kommer även få möjlighet att fördjupa er i erfarenheter och kunskap från fler av våra kundprojekt och med hjälp av Implemas experter få vägledning inom områden som SAP S/4HANA, Microsoft Dynamics 365, integrations, Analytics och User experience (UX).  

Anmäl dig idag!
Pg8xreijwti6e9badufb
MODERATOR

Paulina Modlitba Söderlund

Paulina Modlitba Söderlund har stor vana av att leda stora event som moderator och konferencier.

Hon har en bakgrund inom teknik och har länge arbetat med att driva på innovation, förändring och digitaliseringen i olika form och sammanhang. Examen i medieteknik från KTH och en master i Media, Arts and Sciences från MIT Media Lab i Cambridge, USA där hon forskade kring människa-maskin-interaktion.

>> Läs mer om Paulina här

Qngybeghalat4g6gpbwe
SEMINARIER

Intressanta ämnesområden och lösningar

Under eftermiddagen dag ett (16 maj) ges möjlighet att fördjupa sig inom ett antal olika ämnesområden och lösningar.

SAP S/4HANA - nästa generations ERP
2015 lanserades SAP S4/HANA, och utvecklingen har sedan fortsatt i snabb takt. Idag har vi inte bara uppdateringar i det nya gränssnittet SAP Fiori utan också ett helt nytt arbetssätt och nya möjligheter att dra nytta av ett intelligent system både on-premise och i molnet. Under seminariet delar Implemas SAP S/4HANA-experter sitt perspektiv på höjdpunkterna i SAP S/4HANA och bjuder på live-demo med fokus på processer inom logistik och ekonomi.

Vägen till SAP S/4HANA – expertens tips för en framgångsrik implementation
Implema har redan hjälpt ett antal kunder att ta steget till SAP S/4HANA och ytterligare ett flertal har påbörjat resan. Vilka är huvudargumenten för att uppgradera till SAP S/4HANA och hur ser processen ut? Under seminariet delar en av Implemas implementationsexperter sina erfarenheter och belyser värdet av en uppgradering, samt ger konkreta tips på hur ett framgångsrikt uppgraderingsprojekt bör genomföras.

Klarnas digitaliseringsresa tar fart med hjälp av SAP's in-memory plattform
Klarna tar just nu stora steg på sin digitaliseringsresa. 2016 genomfördes implementationen av SAP Smart AFI (Accounting for Financial Instruments) för finansiella tjänster på detaljnivå och nu tre år senare, 2019, är Klarna live med SAP S/4HANA och SAP Fiori för samtliga bolag världen över. Såväl Smart AFI som SAP S/4HANA och Analytics körs på den gemensamma In Memory-plattformen SAP HANA. På så vis möjliggörs snabbinläsningar av data genom strömning, effektiv analys, planering och rapportering på en mängd olika dimensioner, i nära realtid, i ett modernt gränssnitt och på ett enhetligt sätt för hela koncernen. Klarna blickar redan nu framåt mot att fortsätta sin resa och koppla på fler produkter och moduler från SAP-familjen för att fortsätta omsätta potential till effekt. Christina Jern, Lead Engineer, SAP S/4HANA och Erik Nordqvist, Head of Business Control berättar om resan hittills och vart Klarna är på väg.

Effektivisering av lagerprocesser med SAP Personas på Thermo Fischer Scientific
Effektiva användargränssnitt handlar inte bara om mobila användargränssnitt, utan även om ökad tillgänglighet, förenklat handhavande samt minskad administration. Thermo Fischer Scientific har utnyttjat möjligheterna i SAP Personas och Slipstream Engine för att anpassa befintliga standardtransaktioner vilket möjliggjort implementering av ett förenklat, touch-anpassat systemstöd för lagerprocesserna i produktionen.

Nästa generations plattform för analys och datavisualisering
Möjligheterna till avancerad analys och att visualisera data på ett tilltalande sätt har förbättrats avsevärt de senaste åren. SAP Embedded Analytics och SAP Analytics Cloud är produkter som kontinuerligt utvecklas för att stödja det arbetet. Vilket värde skapar en kombination av dessa produkter för användare på olika nivåer i organisationen? Behoven av analys och visualisering av data ser ofta helt olika ut på ledningsnivå jämfört med inom produktion och ekonomi. Hur kan vi optimera verktyg och arbetssätt utifrån användargrupp? I seminariet tar vi med er på en resa där vi tar avstamp i hur analys och datavisualisering har utvecklats genom åren och visar utvalda delar av den enorma verktygslåda som finns att tillgå. Här finns något för både den strategiskt och operativt intresserade.

Dra nytta av prediktiv analys
En snabb tillväxt av insamlad data i företag och organisationer ger oss helt nya möjligheter att förutsäga händelser genom prediktiv analys. Användningsområdena är många, men hur börjar vi och vad kan vi göra på kort sikt? Finns det lågt hängande frukter som du kan plocka redan idag och vad innebär det i praktiken för ditt företag? Många affärssystemslösningar har stöd för prediktiv analys idag. Vi väljer därför att hålla en plattformsoberoende inspirerande introduktion till prediktiva möjligheter. I seminariet ger vi idéer och insikter i hur du kan tänka i arbetet, de första stegen för att komma igång och möjliga målbilder.

Så använder du SAP Analytics Cloud som mittpunkten i din molnresa
Många företag kämpar idag med att skapa en systemkarta för anpassad för molnet. Det kan vara en utmaning med många parallella system och databaser. Ofta sker förbättringar bäst stegvis, det gäller även på vägen till molnet. Implema visar i seminariet hur du steg för steg flyttar all din analys till molnet med hybrida lösningar och integration mot övriga plattformar i organisationen med hjälp av SAP Analytics Cloud. Vi ger dig insikt i hur du kan förkorta startsträckan för en trygg resa till molnet och skapa ett framtidssäkert system.

Machine Learning med Microsoft Analytics
Många företag står idag i inledningsskedet av arbetet med Machine Learning. I seminariet tar vi en titt på hur tjänsterna i Microsoft Azure kan stötta Machine Learning och hur du visualiserar resultaten på ett kraftfullt sätt med Power BI.

Evergreen med Microsoft D365, Introduktion
Dynamics 365 är ett molnbaserat affärssystem från Microsoft som innebär helt nya möjligheter och som alltid är uppdaterat. Under seminariet visar vi en live-demo av systemet (look&feel), introducerar generella funktioner och egenskaper för Dynamics 365, samt visar hur data visualiseras via Power BI.

Så bygger du egna appar i Microsoft Dynamics 365 – Live demo
Det finns flera olika sätt att enkelt skapa appar i Dynamics 365 och i kombination med andra Microsoftprodukter. Vi visar de olika alternativen och bygger även en app live under seminariet.

Maximera nyttan med Microsoft-produkter: Azure och Dynamics 365
Många företag jobbar idag med ett flertal olika Microsoft-proukter, och det finns mycket att tjäna på att optimera hur de fungerar ihop. Seminariet vänder sig till er som vill få en bättre förståelse för de olika Microsoft-produkterna såsom, Dynamics 365, Power Apps, Azure, Power BI, Logic Apps, Office och hur de samverkar med varandra med fokus på verklig affärsnytta.

Uppgradera till D365
I Dynamics 365 introduceras nya sätt att hantera exempelvis anpassningar, integrationer och utdatahantering. Vi introducerar dig till den nya 365 plattformen för din digitala transformation. Och förklarar på ett enkelt och tydligt sätt vilka områden som förändrats jämfört med tidigare versioner av Microsoft Dynamics AX. Seminariet vänder sig till Er som redan är Microsoft Dynamics användare eller till Er som är nyfikna och vill lära sig mer om Microsoft Dynamics 365

PARTNERS

Utställare och partners

Passa på att träffa våra partners!

PRAKTISK INFO

Implema Inspire 2019

Plats  Scandic Continental, Plan 3, Vasagatan 22, Stockholm
https://www.scandichotels.se/hotell/sverige/stockholm/scandic-continental

Datum  16-17 maj 2019 

Dag 1 - Torsdag 16 maj
Kl 08.30 Registrering och mingel
Kl 09.00 - ca 17.00 Implema Inspire. Förmiddag huvudspår, eftermiddag seminarier.
17:00 - 19:00 Mingel
19:00 Middag med underhållning och mingel (Scandic Continental)

Dag 2 - Fredag 17 maj
Erfarenhetsgrupper - ERFA.
Kl 09.00-15.00 

Information om gruppindelning kommer inom kort.

Anmälan  Anmälan är bindande, men ej personlig. Deltagaravgift 2500 kr per person. Meddela oss om ni vill byta namn på deltagaren.

Övernattning  Ombesörjs av deltagare själva.

Har du några frågor går det bra att skicka ett mail till event@implema.se.

Välkomna!

ANMÄL DIG HÄR
Xrumzbpfy0ryi0ubicak
INSPIRATION

Låt dig inspireras av förra årets lyckade event

Se filmen och bildsvep från förra årets event nedan.

Välkommen!

Se film från Implema Inspire 2018 Bildsvep från Implema Inspire 2018
Pamuziwl0pdb8iyk22l9