ÅRETS TEMA

Den lyckade digitaliseringsresan – från potential till effekt

Implema Inspire 2019 är den givna mötesplatsen för beslutsfattare och nyckelpersoner med fokus på digitalisering

Här kan du ta del av framgångsrika digitaliseringsprojekt, lyssna till inspirerande talare och få nyttiga expertråd, samtidigt som du nätverkar med branschkollegor och leverantörer på Scandic Continental i Stockholm. Bakom eventet står Implema, Sveriges ledande leverantör av effektiva affärssystemlösningar baserade på SAP och Microsoft Dynamics.

Vi ser fram emot att, tillsammans med våra kunder, samarbetspartners och medarbetare diskutera framtidsspaningar, lösningar och erfarenheter under ett inspirerande evenemang.

Varmt välkommen till årets affärssystemevent: Implema Inspire 2019! 

Jörgen Aronsson
Medgrundare & VD, Implema


Anmäl dig här!
Urjmjwzdjiv13wv8lmxa
HÖJDPUNKTER

Fullmatad agenda

Eventet har en fullmatad agenda, där inspiration, expertis och framtidsspaning levereras av ledande föreläsare.

I en paneldebatt får vi ta del av framtidsspaningar från ledande beslutsfattare på Microsoft, SAP och HPE.

Klas Eklund, Senior Economist på Mannheimer Swartling och författare, ger ett inspirerande helikopterperspektiv på den svenska och globala ekonomins utveckling.

ANDRA HÖJDPUNKTER

Mark Beveridge, Vice President Finance på Moberg Pharma, berättar om bakgrunden till uppgraderingen till SAP S/4HANA och hur man arbetar för att få ut maximal effekt av lösningen.

Ta del av Klarnas globala digitaliseringsresa där affärssystemet spelar en avgörande roll.

Machine Learning med Microsoft Analytics: Ta del av hur tjänsterna i Microsoft Azure kan stödja Machine Learning och hur du visualiserar resultaten på ett kraftfullt sätt med Power BI.

Digitalisering och automatisering av fakturahantering i praktiken: kundcase med Esbe, Medius och Implema.

Ni kommer även få möjlighet att fördjupa er i erfarenheter och kunskap från fler av våra kundprojekt och med hjälp av Implemas experter få vägledning inom områden som SAP S/4HANA, Microsoft Dynamics 365, integrations, Analytics och User experience (UX).  

Anmäl dig idag!
Pg8xreijwti6e9badufb
MODERATOR

Paulina Modlitba Söderlund

Paulina Modlitba Söderlund har stor vana av att leda stora event som moderator och konferencier.

Hon har en bakgrund inom teknik och har länge arbetat med att driva på innovation, förändring och digitaliseringen i olika form och sammanhang. Examen i medieteknik från KTH och en master i Media, Arts and Sciences från MIT Media Lab i Cambridge, USA där hon forskade kring människa-maskin-interaktion.

>> Läs mer om Paulina här

Qngybeghalat4g6gpbwe

Återigen på samma scen: MICROSOFT, SAP, HPE

PANELDISKUSSION
Lyoyueymmwv1wigc4q70
Daniel Akenine
MICROSOFT SVERIGE

Teknik- och Säkerhetschef

Jlwnhnpqyz0ee06jtpxg
Jesper Schleimann
SAP, EMEA North

Digital Transformation Officer

Qprojubma2n7tdy8dhwg
Anna Granö
HPE SWEDEN

VD

KEYNOTE

Framtidens integrerade systemlandskap ger maximal hävstångseffekt på er digitaliseringsresa

Implema förklarar varför nischade branchlösningar levereras som SaaS (Software as a Service) globalt och att antalet nya lösningar på marknaden kommer öka exponentiellt.

Det ständigt ökade utbudet av Best-of-breed produkter skapar helt nya möjligheter för mindre bolag att få ut maximal effekt av sin digitaliseringsresa. Något som tidigare endast varit tillgängligt för storbolagen.

Presentation: Mathias Arvidsson – Business Area Manager – Development & Integrations på Implema

Lnotekj7ikvmlgbqdvze
KEYNOTE

Innovation och nya perspektiv - experiment med teknikfokus

Lars Engvall är chef för Folksams avdelning för teknikdriven innovation och experiment – FutureLab.

FutureLabs uppdrag är att experimentera med och utvärdera ny teknologi för att möta dagens utmaningar och hitta morgondagens möjligheter. Genom att visa upp vad som är möjligt med dagens teknik vill FutureLab skapa en innovationskultur och teknikentusiasm i hela organisationen.

På Implema Inspire kommer Lars dela med sig av sina erfarenheter av att bygga upp FutureLab, ge exempel på hur de arbetar och prata om varför det är viktigt att våga experimentera.

Risp2afe2g0i4cm0sk3z
KEYNOTE

Klas Eklund

Klas Eklund är Senior Economist på Mannheimer-Swartling, samt en flitig skribent och föredragshållare med över 1000 publicerade artiklar.

Hans lärobok "Vår ekonomi. En introduktion till samhällsekonomin" är Sveriges mest sålda lärobok i ekonomi.

Klas har en lång bakgrund inom både akademi, näringsliv och politik. Han har bland annat varit planeringschef i Finansdepartementet, chefekonom på SEB, ledamot av EU-kommissionens Grupp för ekonomisk-politisk analys och adjungerad professor vid Ekonomihögskolan, Lunds Universitet.

 På Implema Inspire kommer Klas att ge ett inspirerande helikopterperspektiv på den svenska och globala ekonomins utveckling.

V71nwwhmwa7tgucsk8d7
SEMINARIER

Intressanta ämnesområden och lösningar

Under eftermiddagen dag ett (16 maj) ges möjlighet att fördjupa sig inom ett antal olika ämnesområden och lösningar.

PARTNERS

Utställare och partners

Passa på att träffa våra partners!

ERFA-GRUPPER

Erfarenhetsgrupper (ERFA)

Under Implema Inspire dag 2, fredagen den 17 maj, kommer fokus i vanlig ordning att ligga på erfarenhetsgrupper - ERFA (endast SAP). Här får du som deltagare möjlighet att träffa och byta erfarenheter med kollegor inom liknande ansvarsområden från andra företag. Detta är ett unikt såväl som uppskattat tillfälle att diskutera gemensamma frågeställningar, problem och lösningar med andra företag inom samma, liknande eller helt andra branscher.

Agendan för respektive ERFA-grupp kommer i år att bygga på input från deltagarna och spikas några veckor innan eventets början. Du som deltagare väljer själv vilken ERFA-grupp du vill delta i när du anmäler dig till eventet.

Har du input och förslag på agendapunkter får du gärna maila oss på event@implema.se .

GRUPPINDELNING ERFA
•  Från potential till effekt – Riktar sig till dig som är beslutsfattare (CIO, CFO, Controller etc)
•  Ekonomi
•  SCM/Lager och Försäljning – Sammanslagna till gemensam grupp


AGENDOR 17 maj

ERFA Från potential till effekt

Kl 09.00 ‒ 09.10  Inledning Syfte och Bakgrund med mötet. Agenda för dagen. Jörgen Aronsson, CEO, Implema AB
Kl 09:10 ‒ 10.15  Vad har hänt sedan sist (max 5-7 min per person/företag) Kort presentation av deltagare. Vad pågår just nu hemma hos ditt företag. Kort reflexion från dag 1.
Kl 10:15 ‒ 10.45  PAUS
Kl 10:15 ‒ 12.00  Hur tar vi oss tid och hur gör man för att orka med förbättringsarbete Annica Sunesson, CFO och Johan Hedlund, Chef Internal Operations, Implema berättar om det uppdrag de fick från styrelsen som handlar om att effektivisera Implema. Hur angrep de utmaningen? Vilka effekter har de sett?
Diskussionsfrågor: Vem ”äger” och driver förbättringar på ditt företag? Hur drivs det och hur får ni det att hända? Vad kan vi lära av varandra?
Kl 12:00 ‒ 13:00  LUNCH
Kl 13:00 ‒ 14:00  Hur hittar vi lösningar på komplexa utmaningar relaterat till Digitalisering Per Yllfors, CDO,  Boxon, berättar hur de tillsammans med Implema har använt Design Thinking metodiken för att lösa ett komplext problemområde. Hur såg utmaningen ut? Hur genomförde de det? Lärdomar?
Diskussionsfrågor: Har ni liknande typ av utmaningar hemma och skulle man kunna använda Design Thinking metodiken för dessa? Vilka hinder finns för att testa?
Kl 14:00 ‒ 14:45  Hur kan vi få kontroll över hybridlandskapet? Vi kopplar an till dag1 och det nya hybridlandskapet som växer fram med ”best of bread lösningar”, som riskerar att CIO får ”gråa hår”. Niclas Geijerman, CIO på Implema, berättar hur Implema har gjort för att få tillgång till systemkartor från relevanta utgångspunkter.
Hur kan man få överblick, övervakning, rapportering och hur managerar man allt?
Diskussionsfrågor: Finns motsvarande utmaning hemma hos dig? Hur har ni löst det?
Kl 14:45 ‒ 15:00  Avslutning Summering. Nästa möte: Tid, plats, värd, agendapunkter

ERFA Ekonomi

Kl 09.00 ‒ 09.30  IntroLisa Eriksson, Applications Consultant, Implema AB
Kl 09.30 ‒ 10.15  Proaktiv verksamhetsstyrning Planering och konsolidering med full transparens till S4 och ekonomistyrningsmodellen ihop med business drivers. ‒ Lars Fleminggard, Senior Solution Advisor Finance, SAP
Kl 10.15 ‒ 10.30  Paus
Kl 10.30 ‒ 10.45  Excel upload Amanda Lekeborn, Applications Consultant, Implema AB
Kl 10.45 ‒ 12.00  Nya appar och funktionalitet i S/4Åsa Folkesson, Applications Consultant, Implema AB och Hanna Sundin, Applications Consultant, Implema AB
Kl 12.00 ‒ 13.00 Lunch
Kl 13.00 ‒ 13.30 Tips förberedelse revisionBirgitta Nordin, Applications Consultant, Implema AB
Kl 13.30 ‒ 15.00 Erfarenhetsutbyte Här önskar vi er input på ämnen att diskutera kring, specifika områden där ni önskar input från andra deltagare. Den här stunden på 1,5 timme är med andra ord till för erfarenhetsutbyte med varandra. Vid händelse av att diskussionerna tar slut innan kl 15.00, så bryter vi för dagen. Bra om ni föranmäler diskussionspunkter innan eventet eller på förhand tänker till kring ämnen att diskutera. Implema är moderator
Lämna input om diskussionsämnen till lisa.eriksson@implema.se.

ERFA SCM/Lager och Försäljning
Sammanslagna till gemensam grupp

Kl 09.00 ‒ 09.30  IntroKim Lundqvist, Application Consultant, Implema AB, Magnus Nelgér, Application Consultant, Implema AB
Kl 09.30 ‒ 10.00  Reflektion dag 1
Kl 10.00 ‒ 10.30  Paus
Kl 10.30 ‒ 11.15  Effektivisering av användargränssnittet med SAP Screen Personas Magnus Nelgér, Implema AB
Kl 11.15 ‒ 12.00  CDS - S4HANA’s nya query-verktygEskil Rehme, Analytics, Implema AB
Kl 12.00 ‒ 13.00  Lunch
Kl 13.00 ‒ 13.30  Vad har hänt sedan sist
Kl 13.30 ‒ 15.00  Deltagarnas önskemål
Lämna input om diskussionsämnen till magnus.nelger@implema.se 


Anmäl dig idag!
X1y2cfjlwjon2uhy9fnm
PRAKTISK INFO

Implema Inspire 2019

Plats  Scandic Continental, Plan 3, Vasagatan 22, Stockholm
https://www.scandichotels.se/hotell/sverige/stockholm/scandic-continental

Datum  16-17 maj 2019 

Dag 1 ‒ Torsdag 16 maj
Kl 08.30 Registrering och mingel
Kl 09.00 ‒ ca 17.00 Implema Inspire. Förmiddag huvudspår, eftermiddag seminarier.
Kl 17:00 ‒ 19:00 Mingel
Kl 19:00 Middag med underhållning och mingel (Scandic Continental)

Dag 2 ‒ Fredag 17 maj
Erfarenhetsgrupper ‒ ERFA (SAP)
Kl 09.00 ‒ 15.00 

Anmälan  Anmälan är bindande, men ej personlig. Deltagaravgift 2500 kr per person. Meddela oss om ni vill byta namn på deltagaren.

Övernattning  Ombesörjs av deltagare själva.

Har du några frågor går det bra att skicka ett mail till event@implema.se.

Välkomna!

ANMÄL DIG HÄR
Xrumzbpfy0ryi0ubicak
INSPIRATION

Låt dig inspireras av förra årets lyckade event

Se film och bildsvep från förra årets event nedan.

Välkommen!

Se film från Implema Inspire 2018 Bildsvep från Implema Inspire 2018
Pamuziwl0pdb8iyk22l9