19-20 APRIL PÅ SCANDIC CONTINENTAL, STOCKHOLM

Implema Inspire: Sveriges ledande affärssystemevent

Implemas årliga kundevent, som vi arrangerar för 17:e året i följd, är en given mötesplats för beslutsfattare och nyckelpersoner med fokus på digitalisering där rätt affärssystemplattform är avgörande inför framtidens affärsmodeller, möjligheter och utmaningar. Vi ser fram emot att, tillsammans med våra leverantörer, kunder och medarbetare ta del av framtidsspaningar, lösningar samt att utbyta erfarenheter från alla vänner i branschen. Du får ta del av initierade föreläsningar och erfarenhetsutbyte, och chans att nätverka och diskutera med experter, leverantörer och branschkollegor under två hela dagar på Scandic Continental i Stockholm. Varmt välkommen till Implema Inspire 2018!

ANMÄL DIG HÄR AGENDA IMPLEMA INSPIRE (PDF)
Wmhbtx2btex06fhaccus
IMPLEMA INSPIRE 2018: 19 - 20 APRIL

Det tyngsta och mest ambitiösa programmet hittills

Bakom det årliga evenemanget står Implema, Sveriges ledande expert på snabb implementering och långsiktig utveckling av affärssystemlösningar baserade på SAP och Microsoft Dynamics. Vi fyller 20 år och firar med vårt tyngsta och mest ambitiösa program hittills. Inspiration, insikt och framtidsspaning levereras av ledande inspiratörer och föreläsare: Alfred Malmros, Head of Marketing inkubatorn Jigsaw (tidigare Google Ideas) och Jonas Hammarberg, digital rådgivare och medförfattare till boken ”Get digital or die trying”. För första gången på samma scen kommer vi få ta del av framtidsspaningar från Joacim Damgard, VD Microsoft Sverige, Johan Made, VD SAP Sverige och Anna Granö, VD HP Enterprise Sweden. Ni kommer även få ta del av erfarenheter och kunskap från flera av våra kundprojekt och med hjälp av Implemas egna experter möjlighet att fördjupa er inom områden som SAP S/4HANA, Dynamics 365, analytics och user interface (UX).

Jörgen Aronsson, Grundare & VD, Implema

Urjmjwzdjiv13wv8lmxa
IMPLEMA INSPIRE 2018

Konferencier: Fredrik Berling

Fredrik Berling är för de flesta känd som programledare på SVT med program som Hjärnkontoret och TV-sporten.

Han har under dom senaste 20 åren gjort många olika program på TV, men ägnar sig numera mer åt uppdrag som konferencier och moderator. Det kan bero på att han gillar att träffa människor i verkligheten och är väldigt nyfiken. 

Fredrik kommer med van hand att guida oss genom dagen och se till att både publiken och dom på scen känner sig hemmastadda och välkomna.

Clraarqbusrgd1rxawq4
IMPLEMA INSPIRE 2018: KEYNOTE 11:20

Alfred Malmros

Hur kan teknologi göra människor i världen säkrare?

Head of Marketing inkubatorn Jigsaw (tidigare Google Ideas)

New York- baserade Alfred Malmros är marknadschef på Jigsaw, ett systerbolag till Google under Alphabet. De bygger teknologi för att göra människor i världen säkrare, både för att hitta nästa stora affärsidé och för att göra internet bättre för alla. Bland deras projekt finns artificiell intelligens som tar itu med troll, en service som försöker skydda världens demokratiska val mot digitala attacker, ett verktyg som ger journalister säkrare uppkoppling till internet, en metod för att stoppa radikalisering och en plattform för att upptäcka krigsbrott. Alfred Malmros kommer att tala mer om dessa projekt, framtiden och Jigsaws innovationsmodell.

A7ymttwmzhmrane0nqah

För första gången på samma scen

FRAMTIDSSPANING: MICROSOFT, SAP, HPE Sweden KEYNOTE: 09:00
Aeqiphxbknfx8qelajdp
Joacim Damgard
VD, MICROSOFT SVERIGE

Uftref7qf1hcnciv2vck
Johan Made
VD, SAP SVERIGE

Qprojubma2n7tdy8dhwg
Anna Granö
VD, HPE SWEDEN

IMPLEMA INSPIRE 2018: Keynote 15:45

Jonas Hammarberg

Digitalt Ledarskap

Förra året tog Jonas Hammarberg, författare till den bästsäljande boken Get Digital or die trying, med oss på en känslofylld resa i det mänskliga perspektivet av digitaliseringen. Jonas är nu tillbaka för att ge oss nya insikter från året som gått och ger handfasta tips på vägen framåt. Missa inte detta tillfälle att ta del av erfarenheten ifrån 80 bolag i olika branscher, som alla pekar på ett och samma mönster. Vad är det som de framgångsrika gör annorlunda för att lyckas med sin digitala transformation?

Jonas Hammarberg är en av landets mest anlitade föreläsare och affärscoacher inom kultur, ledarskap och digitalisering.

Eulnoekowbnqcrdolqcf
IMPLEMA INSPIRE 2018: KEYNOTE 10:30

Fredrik Dafgård

Dafgårds - Internet of Things

Genom generationer har Dafgårds utvecklat svensk husmanskost. Verksamheten startade på 30-talet och Dafgårds är idag ett modernt, svenskt familjeföretag med rötterna i Västergötland. 

Fredrik Dafgård, Operation Excellence, är en i nästa generationen Dafgårds i familjeföretaget. På Implema Inspire kommer han dela med sig och berätta om hur Dafgårds tänker kring digitalisering och några av de initiativ som pågår tillsammans med Implema. 

Wqgcvq5uy8q4nczgefa4
IMPLEMA INSPIRE: KEYNOTE 11:00

Maria Idebro

Hur usel AI skrämmer bort dina kunder

Plötsligt ser vi chattbotar dyka upp lite överallt omkring oss. Inte minst är det många som funderar på att ersätta delar av sin kundtjänst med en chattbot. Vad ska man tänka på när det första ens kunder eller användare möter är någon form av digital assistent? 

Maria Idebro har själv byggt en chattbot och det här är hennes personliga berättelse om vilka beteenden den boten uppvisade som inte var önskvärda. Utifrån det går det att dra generella slutsatser om riktlinjer kring chattbotar. Hur kan en chattbot kan vara rent skadlig för ditt varumärke och hur undviker du det? 

Xe0c8mczoi8izttvme9z
IMPLEMA INSPIRE 2018

ANMÄL DIG HÄR!

Varmt välkommen till IMPLEMA INSPIRE 2018!

ANMÄL DIG HÄR
IMPLEMA INSPIRE 2018

Utställare och partners

Passa på att träffa våra partners!

På Implema Inspire finns följande utställare och partners på plats: 

- Microsoft Dynamics 365

- SAP

- Hewlett Packard Enterprise

- 2BM

- SUSE

- Microsoft Azure

Här hittar ni även Implema och Implema Framtidsverkstad. 

Välkomna! 

IMPLEMA INSPIRE 2018 I DIN SMARTPHONE

Implema Inspire i din smartphone

Innan under och efter Implema Inspire kommer du att ha tillgång till allt som rör eventet direkt i din smartphone.

Här hittar du information om Implema Inspire säsom agenda, key notes, seminarier, Implema och våra partners. Det är även här som vi kommer be dig att utvärdera de olika delarna av Implema Inspire. 

I applikationen finns även ett socialt flöde där ni gärna får vara aktiva och postakommentarer, frågeställningar, bilder och liknande under eventet.

Under eventet så kommer du även kunna delta i Inspirejakten. Genom att svara på olika frågor och genomföra olika utmaningar har du chans att vinna fina priser. 

Inloggningsuppgifter mailas ut till alla registrerade deltagare. 


AGENDA IMPLEMA INSPIRE (PDF)
Zrkgrz0kwrjeznljxcco
IMPLEMA INSPIRE 2018

Seminarier

Under eftermiddagen dag ett (19 april) ges möjlighet att fördjupa sig inom ett antal olika ämnesområden och lösningar.

SEMINARIER 13:15 - 13:45

EJENDALS - FÖRST I SVERIGE MED SAP S/4HANA OCH SAP FIORI (13:15 - 13:45)
Fredrik Sand, CEO Ejendals & Maria Hultén Implema Senior SAP Finance Application Consultant

Ejendals är ett svenskt företag som i generationer specialiserat sig på att utveckla och sälja högkvalitetsprodukter som skyddar händer och fötter.

Företaget har gjort en imponerande resa när de, med Implema som partner, blev första svenska företag att implementera och go live med nästa generationens affärssystem: SAP S/4 HANA och SAP Fiori.

Ejendals CEO, Fredrik Sand, var drivande under hela projektet både som kravställare inom Finance & Controlling samt ordförande i projektets styrgrupp. 

Fredrik Sand och Implemas Maria Hultén delar nu med sig av sina erfarenheter från implementationen av SAP S/4 HANA samt tankar kring vad det innebär för Ejendals framåt.

DIGITAL ORIENTERING (13:15 - 13:45)
Tomas Gustafsson, Implema Co-founder and Technical Solution Architect

Alla pratar om digitalisering. Affärssystemet kommer vara livsnerven i framtidens molnbaserade, appdrivna och totalintegrerade affärsprocesser samtidigt som du riskerar att det är ditt affärssystem som kommer sätta gränserna för vad som blir möjligt.

Känner du dig vilsen i den digitala resan? Vi blir din kompass och reder ut begreppen. Efter seminariet kommer du ha en bättre förståelse för vad digitalisering innebär och vilka tekniker som finns att tillgå.

Det digitala racet har medfört att många företag byggt upp en teknikskuld som innebär att affärssystemen inte längre klarar ökade krav på effektivitet och ny funktionalitet. Implema tar dig hela vägen från analys till implementering av en framtidssäker uppgradering med SAP eller Dynamics 365 i huvudrollen.

SAP BUSINESS PLANNING & CONSOLIDATION (13:15 - 13:45)
Seno Durakovic, Business Controller Elektroskandia Sverige AB & Stefan Kjellgren, Implema Business Intelligence Architect

SAP Business Planning and Consolidation (BPC) är ett planeringsverktyg som hjälper dig att digitalisera och automatisera planeringsprocesser.

Med SAP Business Planning and Consolidation sker planerings- och konsolideringsprocesserna i realtid och utan externa datalager och gränssnitt, direkt i affärssystemet.

I det här seminariet går vi igenom SAP Business Planning and Consolidation och de fördelar som kommer med verktyget. Låt affärssystemet guida användarna i verksamheten när det är dags att ta nästa steg i planeringsprocessen.

DYNAMICS 365 - ETT AFFÄRSSYSTEM SKAPAT FÖR DIGITALISERING (13:15 - 13:45)
Rikard Lindner, Implema Application Consultant Microsoft Dynamics och Pär Hansson, Implema Application Consultant Microsoft Dynamics. 

Dynamics 365 är ett molnbaserat affärssystem från Microsoft som innebär helt nya möjligheter.

Under seminariet presenterar vi hur man enkelt skapar appar, visualiserar data samt använder arbetsflöden. VI går även igenom styrkorna med molndrift och vad det innebär för användarna.

Seminariet vänder sig till dig som är nyfiken på, och vill lära dig mer, om Dynamics 365.

---

SEMINARIER 14:00 - 14:30

VÄGEN TILL SAP S/4HANA MED IMPLEMA (14:00 - 14:30)
Niklas Lindefelt, Implema Co-founder and Client Success Team

SAP S/4HANA är nästa steg av processtöd, användarvänlighet och kraftfull analys i samma applikation.

Implema var först i Sverige med att hjälpa kunder växla generation med SAP S/4 HANA i sikte. Idag har ytterligare ett antal av våra kunder inlett den stegvisa processen. Men vad krävs för att uppgradera till S/4 HANA och hur ser ett projekt ut?

Implema tar dig från analys till implementering av en framtidssäker lösning för effektiva, hållbara affärsprocesser. Under presentationen reder vi ut förutsättningarna och går igenom vilka aktiviteter ett uppgraderingsprojekt innehåller.

WHAT'S IN STORE FOR THE BIGGEST START-UP COMPANY IN HISTORY (14:00 - 14:30)
- A narrative on Hewlett Packard Enterprise next big step
Peter Werdenhoff, Hewlett Packard Enterprise

Today all industries are effected by digital disruption where new emerging technologies are stressing organisations and their abilities to change. This session is dedicated Hewlett Packard Enterprise explaining their view on digital disruption and the business it can bring.

SAP EMBEDDED ANALYTICS (14:00 - 14:30)
Carl-Johan Nordquist, Implema Business Area Manager Analytics

Möjligheterna att arbeta med operativ uppföljning i realtid direkt i affärssystemet har förbättrats väsentligt sedan SAP S/4HANA introducerades.

Med SAP Embedded Analytics och inbyggt datalager i SAP S/4HANA krävs inte längre ett externt datalager för operativ uppföljning.

Stegen att komma igång är få. I detta seminarie kommer vi bland annat att visa hur du, från KPI till transaktion, bygger dina första uppföljningsflöden i SAP Embedded Analytics.

VÄGEN TILL DYNAMICS 365 MED IMPLEMA (14:00 - 14:30)
Rikard Lindner, Implema Application Consultant Microsoft Dynamics och Robert Grahn Implema Sales Director Microsoft Dynamics. 

Dynamics 365 är ett molnbaserat affärssystem från Microsoft som innebär helt nya möjligheter.

I Dynamics 365 introduceras nya sätt att hantera exempelvis anpassningar, integrationer och utdatahantering.

I seminariet introducerar vi dig till den nya plattformen samtidigt som vi förklarar vilka områden som förändrats jämfört med tidigare versioner av Microsoft Dynamics AX.

Seminariet seminarie är fokus på hur man tar sig från tidigare version av Dynamics AX till nya Dynamics 365.

---

SEMINARIER 14:45 - 15:15

FRAMTIDENS UNDERHÅLL POWERED BY SAP FIORI (14:45 - 15:15)
Magnus Nelgér, Implema Applications Consultant

Med hjälp av SAP Fiori kan man förenkla underhållsprocessen i SAP och flytta ut hanteringen av felmeddelanden, arbetsorder och dokumentation till mobila enheter vid maskinerna ute i produktionen.

Man får bättre kvalitet i statistiken, och minimerar dolda kostnader, då alla fel rapporteras in i systemet. Produktiviteten ökar och man kan ta snabbare, och rätt, beslut baserat på relevant fakta och statistik.

I detta seminarie kommer vi att presentera erfarenheter från ett konkret kundcase där Implema med hjälp av SAP Fiori hjälpt kunden till en mer användarvänlig och mindre tidskrävande underhållsprocess.

ATT LYCKAS MED ROBOTICS PROCESS AUTOMATION (14:45 - 15:15)
Lars Engvall, Folksam Head of FutureLab

Det finns många olika perspektiv på nyttorna med automation genom Robotics Process Automation (RPA).

Folksam har hittat sin modell och strategi. Lars Engvall, Head of FutureLab and Head of Robotics berättar hur Folksam har gått från Proof-of-Concept till pilotprojekt och slutligen implementation på bred front.

Engvall kommer att dela med sig av lärdomar samt resonera kring de vägval som Folksam har gjort under resan.

SAP ON AZURE BY IMPLEMA (14:45 - 15:15)
Mathias Carlberg, Principal Solution Specialist Azure - Microsoft
Peter Wiotti, Implema Business Area Manager Technology

Med SAP on Azure by Implema hjälper vi dig att ta din SAP-miljö till Azure och Cloud. Du kan skörda fördelarna med modern cloud-teknik samtidigt som du bibehåller samma höga nivå av stabilitet och service när det gäller drift och övervakning.

Implema har snart 20 års erfarenhet av att drifta SAP lösningar. Vi är certifierad SAP Hosting Partner och självklart också certifierade för SAP HANA Operations . Med Implema som partner kan du lugnt räkna med att din SAP-lösning fungerar exakt som förut även när den flyttat till molnet där du har dina andra applikationer.

I detta seminarie berättar vi mer om tjänsten SAP on Azure by Implema. En smart väg till effektiva och sammanhållna processer.

ANALYTICS MED POWER BI (14:45 - 15:15)
Johan Persson, Implema Senior Application Consultant Analytics och Martin Kåver, Implema Business Area Manager Microsoft Dynamics

Power BI är ett front-end verktyg för analytics. Verktyget är oberoende av affärssystem och kan agera både tillsammans med Dynamics 365 och fristående.

I detta seminarie kommer vi berätta hur man kommer igång med Power BI samt visar möjligheten att dela och modellera data i Power BI från flera affärssystem (Dynamics och SAP). 

Vi kommer även göra en live demo och visa bland annat Power BI Embedded för Dynamics 365 samt hur användargränssnittet ser ut.


AGENDA IMPLEMA INSPIRE (PDF)
IMPLEMA INSPIRE 2018: DAG 2 (20 april) ENDAST SAP

ERFA Grupper

Implema Inspire dag 2 (20 april) är som vanligt vikt för erfarenhetsgrupper - ERFA. I Implemas ERFA grupper får du som deltagare möjlighet att träffa och byta erfarenheter med kollegor med liknande ansvarsområden i andra företag. Detta är ett unikt och mycket uppskattat tillfälle att korsbefrukta, byta erfarenheter och diskutera gemensamma frågeställningar och lösningar med företag i samma eller olika branscher.

I år kommer vi förstås att prata mycket om hur digitaliseringsarbetet ser ut och fortgår i företagen. Vi kommer även prata om hur nya generationen SAP S/4HANA ser ut inom respektive verksamhetsområde.

Agendan för respektive ERFA grupp bygger på input från deltagarna och spikas några veckor innan eventet börjar. Du väljer vilken ERFA grupp du vill delta i när du anmäler dig till eventet.

Har du input och förslag på agendapunkter så vill vi gärna att du mailar oss på event@implema.se

Implemas ERFA grupper för våra Microsoft och Dynamics 365 kunder kommer startas upp under hösten. Därav erbjuds dag 2 enbart till våra SAP kunder. 

ERFA GRUPPER IMPLEMA INSPIRE 2018

ERFA CIO
Moderator: Jörgen Aronsson, VD Implema

ERFA CIO är för dig som har rollen som CIO, ERP ansvarig eller SAP systemansvarig. Inom ERFA CIO kommer vi att inleda med att reflektera över det som presenterats under eventets första dag. Hur ser digitaliseringsresan ut hemma på ert företag? Vad är planen framåt? I övrigt baserar sig agendan på input från deltagare och tidigare möten. Denna gång kommer vi fördjupa oss inom Analytics (business intelligence). 


ERFA Finance
Moderator: Lotta Johansson Lönn, Implema Consultant Manager

Inom ERFA Finance kommer vi att reflektera över digitaliseringsresan. Hur ser det ut hemma hos er och vad är planen framåt? Vi kommer titta på hur vi kan jobba med att automatisera och effektivisera våra ekonomiprocesser i SAP. I övrigt består agendan av de områden som ni deltagare önskar och föreslår att vi ska ta med. Vi avslutar med lite tips och tricks för en enklare vardag.

ERFA Sales
Moderator: Magnus Kullbjer, Implema Applications Consultant & Patrik Sundeborn, Implema Applications Consultant

Inom ERFA Sales kommer vi att inleda med att reflektera över det som presenterats under eventets första dag. Hur ser digitaliseringsresan ut hemma på ert företag? Vi kommer ha en handson demo och testkörning av SAP S/4 HANA version 1709 och vi kommer även att diskutera strategier för uppgradering till SAP S/4HANA samt vilka förändringar det finns inom logistikområdet. I övrigt består agendan av de områden som ni deltagare önskar och föreslår att vi ska ta med.

ERFA Supply Chain Management & Warehouse Management
Moderator: Kim Lundquist, Implema Applications Consultant & Magnus Neglér, Implema Applications Consultant

I ERFA Supply Chain Management (SCM) & Warehouse Management kommer vi att ta upp nyheter och aktuella ämnen inom exempelvis SAP S/4 HANA Logistics, KPI och användargränssnitt. Vi kommer även presentera och gå igenom Neptunes UX plattform. I övrigt består agendan av de områden som ni deltagare önskar och föreslår att vi ska ta med.

IMPLEMA INSPIRE 2018

Praktisk information

Plats  Scandic Continental, Plan 3, Vasagatan 22, Stockholm
https://www.scandichotels.se/hotell/sverige/stockholm/scandic-continental

Datum  19-20 april 2018 

Dag 1 - 19 april
Kl 08.30 Registrering och mingel
Kl 09.00 - ca 17.00 Implema Inspire. Förmiddag huvudspår, eftermiddag seminarier.
17:00 - 19:00 Mingel
19:00 Middag med underhållning och mingel (Scandic Continental)

Dag 2 - 20 april
Erfarenhetsgrupper - ERFA.
Kl 09.00-15.00
Gäller endast SAP. ERFA grupper för Microsoft Dynamics kunder kommer startas upp under hösten

Anmälan  Anmälan är bindande, men ej personlig. Deltagaravgift 2500 kr per person.

Övernattning  Ombesörjs av deltagare själva.

Har du några frågor går det bra att skicka ett mail till event@implema.se.

Välkomna!

ANMÄL DIG HÄR
Xrumzbpfy0ryi0ubicak