Logga in

 

2012-03-07

Fredrik Kangas ny säljchef hos SAP-partnern Implema

Press release 2012-03-07

Fredrik-Kangas-Sales-Manager-Implema-1-liten.jpgFredrik Kangas har rekryterats som ny säljchef hos SAP-partnern Implema. Ett viktigt första uppdrag blir att bygga upp försäljningsorganisationen för molntjänsten SAP On demand.

Kangas kommer närmast från Infobuild AB där han ansvarat för företagets verksamhet i Sverige och Norge. 

Implema har erbjudit SAP till mindre och medelstora företag i snart 15 år. Nyligen lanserade företaget SAP som molntjänst – SAP On demand.

Fredrik Kangas kommer att leda all nykundsförsäljning inklusive lösningar som SAP Business All-in-One, SAP On demand och Inköpsoptimering med Clarity Replenish.

Han ser fram emot utmaningen, inte minst på grund av Implemas starka postion och nytänkande inom SAP för mindre och medelstora företag.

- Att Implema som första svensk partner erbjuder SAP i molnet är spännande och ligger helt rätt i tiden. Jag ser en stor potential i Implema som redan har ett mycket bra rykte på den svenska affärssystemmarknaden, menar Kangas.

Jörgen Aronsson, CEO Implema AB, berättar att Implema i och med lanseringen av SAP i molnet riktar sig mot ett, för Implema, nytt kundsegment med klart kortare säljcykler och fler avslut än tidigare.

- Med  SAP On demand har vi ett mycket attraktivt SAP-erbjudande till företag med ett 15-tal anställda och uppåt och en omsättning från 20 miljoner kronor. Det ställer nya krav på vår nykundsbearbetning och en mer snabbfotad försäljningsavdelning. Jag är mycket nöjd med att Fredrik Kangas har antagit utmaningen att leda detta arbete. Hans gedigna erfarenhet och track record från försäljning av affärsstödslösningar till mindre och medelstora företag gör honom till den perfekta kandidaten att lyckas med detta uppdrag.

Fredrik Kangas kommer närmast från Infobuild AB och var tidigare affärsområdeschef på Agresso. Kangas började sin tjänst som säljchef på Implema den 3 mars 2012.  

Fredrik Kangas new Sales Director at Swedish SAP-partner Implema - Press release in EnglishOm Implema

Implema grundades 1998 med en vision att paketera och göra SAP tillgängligt och användarvänligt för små och medelstora företag med behov av effektiva affärsprocesser, mätbara resultat och effektiv kontroll och uppföljning.

Idag, snart femton år senare, har företaget en unik erfarenhet och position på den svenska marknaden med så gott som alla svenska kundreferenser inom SAP Business All-in-One.

Med Implemas On demand lösningar kan mindre företag med expansionplaner kostnadseffektivt få tillgång till ett kraftfullt affärssystem levererat som en hyrtjänst.

Implemas fokus ligger fortfarande inom SAPs kraftfulla affärslösningar men kompletterande lösningar utvärderas kontinuerligt för att på bästa sätt kunna utveckla kunders affärsprocesser och stärka deras konkurrenskraft.

Med paketerade lösningar och fokus på användarvänlighet och affärsprocesser genomförs samtliga projekt inom given tidplan och budget.

Implema har huvudkontor i Stockholm och regionskontor i Malmö, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Karlstad, Västerås och Örebro.

Implema har utsetts till årets svenska SAP-partner 2007, 2008, 2009 och 2011. Året 2009 utsågs Implema även till årets nordiska SAP-partner.

Företaget omsätter 130 miljoner kronor och har drygt 90 medarbetare.

Press release som pdf
 

Fredrik Kangas ny säljchef hos SAP-partnern ImplemaPress release in English


Fredrik Kangas new Sales Manager at Swedish SAP-partner ImplemaKontaktpersoner


Björn Ödewing,
Affärsutveckling Implema AB
+ 46 8 503 124 34
+ 46 70 594 92 76
e-post: bjorn.odewing@implema.se 

Jörgen Aronsson, CEO Implema AB
+ 46 706 44 84 18
e-post: jorgen.aronsson@implema.seRelaterade artiklar

Kommentarer

Inga kommentarer finns till denna artikel ännu.

0
2015-02-25

Årets kundevent - ImplemaPhire - anmäl dig nu!

Årets kundevent - ImplemaPhire - anmäl dig nu!
Årets stora kundevent - ImplemaPhire - är planerat till 16 - 17 april. Programmet är klart och anmälan är öppen. Anmäl dig nu! ...
Nyheter
0
2014-06-17

Implema effektiviserar lagret på ebm-papst Oy

Implema effektiviserar lagret på ebm-papst Oy
Fläktdistributören ebm-papst Oy effektiviserar sitt lager med Implemas mobila lagerlösning Easy WMS.  ...
Kundcase, Nyheter
0
2014-05-26

Hästens tecknar supportavtal med Implema

Hästens tecknar supportavtal med Implema Sängtillverkaren Hästens, med verksamhet i 35 länder, tecknar supportavtal med Implema. Avtalet avser Hästens SAP-lösning. ...
0
2014-05-12

Niclas Hellstrand blir vice VD på Implema

Implema har rekryterat Niclas Hellstrand till rollen som vice VD. ...
Nyheter
0
2014-05-05

TV-klipp från ImplemaPhire – Implemas årliga kundevent!

ImplemaPhire är Implemas årliga kundevent då vi bjuder in alla våra kunder till två dagar fyllda av nyheter i SAP, kundcase, erfarenhetsutbyte och fest! I år var ett tv-te...
Nyheter
0
2014-04-02

Implema erbjuder SAP HANA

Implema har investerat i SAP HANA – en databas byggd med in-memory-teknik. Tekniken innebär att prestandan i ett system kan öka med upp till 10 000 gånger. Målgruppen är k...
Nyheter